Personeel

Personeel

vorige pagina / volgende pagina

Omstreeks 1950 poseerden deze buschauffeurs van de WSM voor de fotograaf. Allemaal keurig met pet! (Collectie Stichting Oud Loosduinen)

 

Op het Wilhelminaplein in Naaldwijk nemen deze drie conductrices even de tijd om de fotograaf de gelegen-heid te geven een foto te maken voor de Crossley 1358. In 1953 was er overigens een arbeidsconflict tussen de conductrices en de directie van de WSM en dit conflict drong zelfs door tot de landelijk pers (Foto: collectie Kees van der Zwaard).

 

WSM’ers waren ook sportief. Een gelegenheidselftal van het personeel van de WSM in 1955 op het GDA terrein. Staand van links naar rechts: Jos Bieneman, ?, Henk de Jong, Chris van Bree en Wim Bauer. Zittend van links naar rechts: Willem Kuilman, Jan van Aartrijk, ?, ?, Arie van der Lugt en Joop Prins (Collectie Stichting Oud Loosduinen).

 

Een chauffeur en conductrice poseren omstreeks 1950 voor de bus naar Naaldwijk (Collectie Stichting Oud Loosduinen).

 

Op het muurtje bij het kantoor zitten enkele chauffeurs van de WSM uit te rusten voor of na hun dienst. De wandelende dames met een klein meisje en een kinderwagen moeten hier voor uitwijken. Het is 1953 en het is nog stil op straat (Collectie Stichting Oud Loosduinen).
Het afrekenlokaal in het kantoor van de WSM. Na iedere dienst moest bij de kassier Dhr. Kloosterman de verkochte kaartjes worden afgerekend. Een mooie kleurenopname gemaakt door chauffeur Rinus van Leeuwen (Collectie Pieter Schelling).

 

Tourchauffeurs waren trots en zuinig op hun tourbus. Terecht, want een schone bus én deskundig vakman-schap leverde vaak een dikke fooi op. Terwijl zijn passagiers waarschijnlijk aan het wandelen waren is chauffeur Rinus van Leeuwen de ramen van de 5307, een Leyland-Roset uit 1962, aan het lappen (Collectie Pieter Schelling/Foto Rinus van Leeuwen).

 

Ook bij groepsreizen met meerdere bussen was er altijd wel een momentje om met de collega’s en hun bussen op de foto te gaan. Van links naar rechts: AEC 5679 en de Leyland’s 5307 (met Rinus van Leeuwen), 5157 en 5156 (Collectie Pieter Schelling/Foto Rinus van Leeuwen).

 

Een conducteur met één van de eerste Beckson kaartapparaten in 1949 (Foto Jan Voerman via Wim Vink).

vorige pagina / volgende pagina