Locaties

Locaties

vorige pagina / volgende pagina

Het Marktplein in ’s-Gravenzande met twee WSM bussen in de twintiger jaren. Op de achtergrond de Hervormde Dorpskerk uit 1815. Later vertrokken de WSM bussen vanaf het Vaartplein (Collectie Pieter Schelling).

 

In Naaldwijk was het Wilhelminaplein het vertrekpunt van de WSM bussen. Deze foto is omstreeks 1954 gemaakt. Op de voorgrond een DAF bus met daarachter een Crossley en een Scania-Vabis. Let ook op de fraaie personenauto’s op de voorgrond (Collectie Wim Vink/Foto Jan Voerman).

 

De van Leeuwenhoeksingel bij Delft Station. Hier was het een komen en gaan van WSM stads- en streekbussen. Het is 2 maart 1961 en op de voorgrond staat Scania 3265 klaar voor een rit op de stadsdienst naar de Michiel de Ruiterweg. Daarachter de Leyland bolramer 4757 (naar Den Haag Monnickendamplein) en in de verte de bussen 4761 (naar Den Haag via Wateringen) en de 4756 (naar Naaldwijk) (Collectie Pieter Schelling/Foto J.C. van Hartingsveldt).

 

Een ander belangrijk overstappunt is het Plein in Wateringen. Hier een fraaie kleurenfoto met voorop de Leyland-Werkspoor 4745 richting Den Haag (Collectie Stichting Oud Loosduinen).

 

De Leyland-Verheul 4572 staat hier op het punt van vertrekken van het overstappunt Westerlee. Hier boden de bussen van en naar Rotterdam, Den Haag, Delft en Maassluis aansluiting op elkaar. Destijds in 1966 was Westerlee een rotonde, later omgevormd tot een ingewikkelde kruising en sinds kort weer een rotonde (Foto Kees van der Zwaard).

 

Diezelfde 4572 komen we op 5 juni 1966 om 12:55 uur weer tegen en wel op Maassluis Station samen met de Scania 3266 (Collectie Pieter Schelling/Foto J.C. van Hartingsveldt).

 

Op Den Haag Station Hollands Spoor staat de Leyland 4759 te wachten op zijn rit naar de Cannenburglaan via Rijswijk Steenvoorde. Op de achtergrond een PCC tram van de HTM die vanaf de vrije baan naast de Parallelweg het Stationsplein op rijdt (Collectie Kees van der Zwaard).

 

Den Haag Varkenmarkt, hét vertrekpunt van de WSM bussen naar het Westland Van links naar rechts de Leyland-Van Hool 7066 (lijn 53 naar Rotterdam via ’s-Gravenzande), de Leyland-Werkspoor 4698 (lijn 51 naar Hoek van Holland) en de 4821 (lijn 58 sneldienst naar Delft). Het zal eind 1968 zijn, sommige bussen zijn al in het standaard streekgeel gespoten (Collectie Pieter Schelling/Foto Tom .v.d. Kolff).

vorige pagina / volgende pagina