WSM tentoonstelling “Bussen door het Westland”

WSM tentoonstelling “Bussen door het Westland”

Poster tentoonstellingDe WSM exploiteerde sinds 1923 diverse buslijnen door het hele Westland tot in Rotterdam en Den Haag en verzorgde de stadsdiensten in Delft en Rijswijk. Daarnaast had de WSM nog een bloeiend touringcar bedrijf.

Na een jaar voorbereiding was het zover: op zaterdag 10 oktober 2015 werd in het Loosduins Museum de Korenschuur de tentoonstelling “Bussen door het Westland”, welke geheel gewijd was aan het voormalige WSM busbedrijf, geopend. De tentoonstelling besteedde aandacht aan de autobusdiensten van de WSM van 1923 tot aan de fusie tot Westnederland in 1969.

De tentoonstelling werd in nauwe samenwerking georganiseerd met de werkgroep WSM van de Stichting Veteraan Autobussen. En dankzij het ter beschikking stellen van tientallen foto’s door enthousiaste verzamelaars waren er vele unieke afbeeldingen van vroegere WSM bussen te zien. Veel van deze foto’s waren nog nooit eerder gepubliceerd of tentoongesteld. De tentoonstelling was te bezichtigen van 10 oktober 2015 tot 15 april 2016 en trok vele bezoekers.

Foto’s:
Algemene foto’s
De jaren twintig en dertig
Oorlogstijd en wederopbouw
De jaren veertig, vijftig en zestig
Tourbussen
Het ging weleens mis
Personeel
Diversen
Garage en werkplaats
Locaties
Stadsdienst